Dji 00002 Volley mg 7421 Dji 00009 One-bedroom-apartment Night-view-1 Dji 0088 One-bedroom-apartment3 Dji 00021 mg 7387 Dji 00003 Dji 0046 Dji 0096 Dji 0066 Dji 0018 mg 7457-2 Dji 0021 mg 7440 Dji 0062 Dji 00038 mg 7321-2 Dji 00029 mg 7383-2 Tv-room Restaurant Dji 0031 Reception Studio Dji 0094 Dji 0051 Studio2

Τοποθεσια

Το ξενοδοχείο Kambos Village βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαιρετική παραλία της Αγίας Μαρίνας. Η παραλία της Αγίας Μαρίνας έχει ακτογραμμή 2,5 χιλιομέτρων και είναι μια από τις πιο όμορφες και καλά οργανωμένες παραλίες της Κρήτης.

Μπορείτε εύκολα να βρείτε το ξενοδοχείο Kambos Village: Όπως προχωράτε στον κεντρικό παραθαλάσσιο δρόμο που συνδέει την πόλη των Χανίων με την Αγία Μαρίνα και τον Πλατανιά, καθώς έρχεστε από την πόλη των Χανίων, ακριβώς πριν μπείτε στον Πλατανιά βλέπετε στα δεξιά σας το ξενοδοχείο Thalassa. Εκεί στρίβετε αριστερά και σε 15 μόλις μέτρα βρίσκετε το ξενοδοχείο Kambos Village!

Η Αγία Μαρίνα είναι ένα πολύ γνωστό καλοκαιρινό θέρετρο, με πάρα πολλές ανέσεις οι οποίες θα ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη, όπως super market, mini market, καταστήματα, εξειδικευμένα μαγαζιά, τράπεζες και φαρμακεία.

Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται στην τέλεια τοποθεσία: ανάμεσα στη μαγευτική πόλη των Χανίων και το διάσημο θέρετρο του Πλατανιά. Η ίδια η Αγία Μαρίνα είναι ένα μεγάλο θέρετρο, έχοντας την πιο ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή στην περιοχή των Χανίων.

Αν θέλετε – ή, καλύτερα, αν μπορείτε – να “αποδράσετε” από την υπέροχη Αγία Μαρίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πολύ καλή δημόσια συγκοινωνία, ή ένα αυτοκίνητο, που μπορείτε εύκολα και φθηνά να ενοικιάσετε στην περιοχή, για να δείτε τα θαυμάσια κοντινά αξιοθέατα. Από τα αξιοθέατα αυτά, το πιο διάσημο είναι φυσικά η υπέροχη πόλη των Χανίων – η οποία θεωρείται από πολλούς ως η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας.

Η πόλη των Χανίων έχει υπάρξει πολιτιστικό, πολιτικό και οικονομικό κέντρο για αιώνες. Από τα αρχαία Μινωικά χρόνια, την κλασική Ελλάδα, τη Βυζαντινή αυτοκρατορία, την Ενετοκρατία, τους Άραβες, τους Σαρακηνούς πειρατές, την Οθωμανική αυτοκρατορία, μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα, η πόλη των Χανίων έχει πάντοτε παίξει τεράστιο ρόλο στην ιστορία της Κρήτης – και την Ελληνική ιστορία γενικότερα.

Τα αξιοθέατα της πόλης των Χανίων συμπεριλαμβάνουν:

 • Το απόλυτα γραφικό Ενετικό Λιμάνι, με το φρούριο του Φιρκά στη δυτική πλευρά του, το οποίο σήμερα στεγάζει το Ναυτικό Μουσείο. Στην αντίθετη πλευρά από τον Φιρκά, θα βρείτε τον Αραβικό Φάρο και τον Παλιό Κυματοθραύστη. Πιο ανατολικά, πίσω από την μαρίνα των Χανίων, βρίσκονται τα Ενετικά Νεώρια (ναυπηγεία), τα οποία τα τελευταία χρόνια ανακαινίζονται συστηματικά.
 • Η Παλιά Πόλη των Χανίων, που περιστοιχίζει το Ενετικό Λιμάνι, με τα παραδοσιακά όμορφα σοκάκια της. Η Παλιά Πόλη των Χανίων είναι το σημείο όπου “συμβαίνουν τα πράγματα”. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε την ιδιαίτερη τοπική κουζίνα σε μια ταβέρνα ή ένα εστιατόριο της περιοχής. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης, την τσικουδιά ή ρακί. Τέλος, μπορείτε να ψωνίσετε μέχρι τελικής πτώσεως: περίτεχνα κοσμήματα, δερμάτινα είδη, διακοσμητικά αντικείμενα, πρωτότυπα ρούχα και παπούτσια – οι δυνατότητες για ψώνια είναι πρακτικά ατελείωτες.
 • Η Δημοτική Αγορά, ένα ιστορικό κτίριο σε σχήμα σταυρού, όπου μπορείτε να χαθείτε μέσα στα χρώματα και τα αρώματα διαφορετικών ποικιλιών από μέλι, ελαιόλαδο και μπαχαρικά από την Ανατολή.
 • Η περιοχή του Κουμ Καπί, η “Πύλη της Άμμου”, ανατολικά από το Ενετικό Λιμάνι, με τα στυλάτα καφέ της.
 • Η ιστορική και κομψή περιοχή Χαλέπα. Σε αυτήν την αριστοκρατική περιοχή των Χανίων, θα βρείτε εντυπωσιακά παλιά σπίτια και επαύλεις, πολλά από τα οποία είναι διατηρητέα, όπως το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου, ενός από τους πολιτικούς που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα της σύγχρονης Ελλάδας.
 • Οι Τάφοι των Βενιζέλων, μια πραγματικά ιστορική τοποθεσία, βρίσκεται ανατολικά της Χαλέπα, προς τη μεριά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου. Δίπλα στον τάφο του Ελευθέριου, βρίσκεται αυτός του γιού του, Σοφοκλή, επίσης πολύ γνωστού πολιτικού της εποχής του. Πέρα από το ιστορικό ενδιαφέρον της, η συγκεκριμένη τοποθεσία προσφέρει την καλύτερη πανοραμική θέα προς την πόλη των Χανίων και την γύρω περιοχή.

Επιπλέον, και πέρα από τα πολύ πλούσια ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, η περιοχή των Χανίων στη Δυτική Κρήτη είναι συνώνυμη με μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα! Όπως οι ακόλουθες:

 • Η παραλία στο Ελαφονήσι στα νοτιοδυτικά του νησιού, είναι μια πολύχρωμη λιμνοθάλασσα με εξαιρετική λευκή-ροζ άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι πραγματικά μια πρωτότυπη παραλία σε ολόκληρο τον κόσμο και η πιο ξεχωριστή παραλία στην Κρήτη. Το Ελαφονήσι είναι μια περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή από Ελληνικές και Ευρωπαϊκές συνθήκες.
 • Η παραλία στα Φαλάσαρνα στα βορειοδυτικά του νησιού είναι μια μεγάλη, αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά. Μέσα σε ένα πολύ εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, όπου το βουνό συναντά τη θάλασσα, κάτω από τον καταγάλανο ουρανό, είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας.
 • Επίσης στα βορειοδυτικά της Κρήτης, αλλά βορειοανατολικά από τα Φαλάσαρνα, βρίσκεται η παραλία του Μπάλου, στην απομονωμένη χερσόνησο της Γραμβούσας. Ο Μπάλος είναι μια αυθεντική τροπική λιμνοθάλασσα, με υπέροχη λευκή άμμο και καταγάλανα νερά.
 • Οι περισσότερες από 10 εξαίσιες παραλίες γύρω από την Παλαιόχωρα, τον πιο γνωστό προορισμό στη νοτιοανατολική Κρήτη. Η Παλαιόχωρα είναι ένα από τα πρώτα χωριά στη Νότια Κρήτη που προσέλκυσε επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο για την γαλήνια, χαλαρή γοητεία του. Είναι χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο, κοντά στα ερείπια ενός Ενετικού κάστρου που βρισκόταν εδώ πριν από αιώνες. Η Παλαιόχωρα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συνδυάσετε μια εκλεκτή συλλογή από παραλίες με πεντακάθαρα νερά, με την ατμόσφαιρα ενός αυθεντικού παραδοσιακού χωριού της Νότιας Κρήτης.
 • Όσον αφορά τις γαλήνιες παραλίες, το χωριό Σούγια είναι μια ακόμη εξαιρετική επιλογή στα νότια του νομού Χανίων. Διαθέτοντας εξαιρετικές παραλίες και έχοντας την αίσθηση ενός πραγματικού “καταφύγιου” ησυχίας, είναι το μέρος όπου θα ξεφύγετε από τα πάντα.
 • Το παραθαλάσσιο χωριό Λουτρό στην περιοχή των Σφακίων στη Νότια Κρήτη, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα των Σφακίων Χώρα Σφακίων, και είναι προσβάσιμο μόνο με πλοιάριο, αποτελεί ένα αριστούργημα της φύσης. Πέρα από τα απίστευτα καθαρά νερά του, το Λουτρό θεωρείται από τους περισσότερους επισκέπτες ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
 • Στην άλλη πλευρά της Χώρας Σφακίων και προς τα ανατολικά, βρίσκεται το Φραγκοκάστελο, ένα ιστορικό μέρος που πήρε το όνομά του από το μεγάλο Ενετικό κάστρο του 14ου αιώνα, το οποίο διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Μπροστά από το κάστρο, μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στην όμορφη παραλία, καθώς φαντάζεστε τους πολεμιστές του κάστρου να ανεβοκατεβαίνουν στους ψηλούς πυργίσκους και τις πολεμίστρες. Στο Φραγκοκάστελο είναι που εμφανίζονται στα τέλη κάθε Μαΐου οι “Δροσουλίτες”, οι θρυλικοί πολεμιστές – φαντάσματα.
 • Στα ανατολικά του Πλατανιά και της πόλης των Χανίων, και στο βόρειο τμήμα του νησιού, βρίσκεται η χερσόνησος του Ακρωτηρίου, με υπέροχες παραλίες όπως το Μαράθι, ο Καλαθάς και ο Σταυρός. Είναι αξιοσημείωτο ότι η παραλία του Σταυρού – και το χωριό Σταυρός – υπήρξε το μέρος όπου έγιναν τα γυρίσματα της διάσημης ταινίας “Ζορμπάς” (“Zorba the Greek ”).
 • Πιο ανατολικά, βρίσκουμε τις πολύ δημοφιλείς παραλίες στις Καλύβες και την Αλμυρίδα, στη χερσόνησο του Αποκόρωνα.
 • Μετά τον Αποκόρωνα, και μερικά ακόμη χιλιόμετρα προς τα ανατολικά, φτάνουμε στο διάσημο θέρετρο της Γεωργιούπολης. Η Γεωργιούπολη είναι ένα από τα πιο εκλεκτικά θέρετρα στην Ελλάδα, φιλοξενώντας σημαντικό αριθμό από πολυτελή ξενοδοχεία. Το καλοκαίρι του 2004, και περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, η Γεωργιούπολη έγινε παγκόσμια γνωστή από ένα αστείο περιστατικό: Όταν η Ολυμπιακή Ομάδα Στίβου των Η.Π.Α. έκανε προετοιμασία στη Γεωργιούπολη , μερικοί αξιωματούχοι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) ήρθαν χωρίς προειδοποίηση με ελικόπτερο, προκειμένου να κάνουν έλεγχο αντί-ντόπινγκ στους Αμερικανούς αθλητές. Το αποτέλεσμα; Πολλοί από τους αθλητές “εξαφανίστηκαν” μυστηριωδώς, αναγκάζοντας τους αξιωματούχους της IAAF να τους αναζητούν σε όλο το νησί!

Όμως αυτά δεν είναι όλα τα αξιοθέατα. Η περιοχή των Χανίων στη Δυτική Κρήτη διαθέτει μερικά ακόμη παγκοσμίου κλάσης αξιοθέατα, όπως:

 • Το Φαράγγι της Σαμαριάς, στην περιοχή των Σφακίων στα νότια του νησιού, είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, έχοντας ένα φυσικό περιβάλλον που όμοιο του δεν έχετε ξαναδεί…
 • Δύο μνημειώδη μοναστήρια που χτίστηκαν πριν από αιώνες στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, η Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων και η Μονή Γκουβερνέτου. Επίσης, ένα ακόμη ιστορικό μοναστήρι είναι και η Μονή της Χρυσοσκαλίτισας, λίγο πιο βόρεια από την παραλία Ελαφονήσι.
 • Η χερσόνησος του Αποκόρωνα, ανατολικά του Πλατανιά και της πόλης των Χανίων, είναι μια κυρίως ορεινή περιοχή απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς – η πιο καταπράσινη περιοχή στην Κρήτη. Εκτός από φύση, διαθέτει εκπληκτική θέα προς την θαυμάσια ακτογραμμή. Μερικά από τα παραδοσιακά χωριά του Αποκόρωνα, τα οποία σήμερα είναι πλέον γνωστά σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι ο Βάμος, τα Ντουλιανά, ο Κεφαλάς, το Γαβαλοχώρι, οι Βρύσες, η Αλμυρίδα, η Πλάκα και οι Καλύβες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα σπίτια και οι βίλες της περιοχής είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα στους αγοραστές εξοχικών κατοικιών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Επίσης, τα πρόσφατα χρόνια, η χερσόνησος του Αποκόρωνα έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα στην Ελλάδα για οικοτουρισμό και αγροτουρισμό.
 • Τέλος, στα ανατολικά του νομού Χανίων, και νότια του θερέτρου της Γεωργιούπολης, θα βρείτε τη γραφική Λίμνη του Κουρνά, τη μοναδική λίμνη της Κρήτης. Μια καλή ιδέα στη Λίμνη του Κουρνά είναι να πάρετε ένα ποδήλατο θαλάσσης και να εξερευνήσετε το υπέροχο περιβάλλον τοπίο από τη μέση της λίμνης!

Η περιοχή των Χανίων, για πολλούς επισκέπτες της Κρήτης, διαθέτει ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το νησί: Ασύγκριτες παραλίες, εξαιρετικά αξιοθέατα, θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, και ένα στυλ και πολιτισμό πρωτότυπα σε όλη τη Μεσόγειο.

Η Αγία Μαρίνα και το ξενοδοχείο Kambos Village βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο για να σας παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα και τις εμπειρίες που έχει να σας προσφέρει η περιοχή των Χανίων. Και όταν συνδυάσετε όλα αυτά με την εξαιρετική παραλία και την έντονη νυχτερινή ζωή της Αγία Μαρίνας, τότε οι επόμενες διακοπές σας στην Κρήτη είναι σίγουρο ότι θα είναι μια εκλεκτή εμπειρία, την οποία θα θυμάστε για πολλά χρόνια… μέχρι να έρθετε στο Kambos Village ξανά, όπως πολλοί επισκέπτες μας κάνουν κάθε χρόνο!73014 Agia Marina, Kydonias Chanion
Tel: +30 28210 83700 ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ +30 28210 68581 Fax: +30 28210 68910, 83710
Copyright © 2010 - 2019 Gee Dee's SA · All Rights Reserved | Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορρήτου   G.T.O. (E.O.T) No: 1042K032A0010801